Nygren doodongelukkig in Genk: ''Was verdomd zwaar en bijzonder''

4
Nygren doodongelukkig in Genk: ''Was verdomd zwaar en bijzonder''

SC Heerenveen heeft Benjamin Nygren voor twee seizoenen gehuurd van het Belgische Genk. Volgens de Zweed liep het niet zoals hij wilde. Zo hoorde hij pas zeven minuten voor de wedstrijd dat hij niet op de bank mocht plaatsnemen maar op de tribune.

"Lang niet alle voetballers kunnen deel uitmaken van de situatie waarin ik bij Genk terecht ben gekomen. Het was verdomd zwaar en heel bijzonder. Het komt meestal voor dat je op de bank belandt als je niet mag spelen. Dat was bij mij niet het geval", zegt Nygren tegenover Expressen.

Nygren vond het opvallend dat hij nooit uitleg kreeg. "Ik dacht, zoals je vaak leert in Zweden, dat het gewoon een kwestie is van goed blijven trainen en hard werken en het zal lukken. Ik dacht dat ik heel goed had getraind. Maar ik was tijdens het seizoen nog steeds de 19e man. Het was echt moeilijk. Ik ben me ervan bewust dat ik mentaal sterk moet zijn en zelfvertrouwen moet blijven hebben, moet blijven proberen te trainen en plezier moet hebben. Als je de vreugde verliest, dan is het voorbij. Dan kun je nergens meer tegen."

"Als je de rest van het seizoen geen minuut speelt, voel je je niet volledig onderdeel van het team. Het is veel leuker om te trainen als je voelt dat je iets kunt toevoegen. Het is overal hetzelfde. Als je gewoon je werk doet maar geen speeltijd krijgt, dan heb je niet het gevoel dat je iets toevoegt en waarschijnlijk vindt niemand het leuk", aldus Nygren.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 29 Oct 2020 om 18:22
  Deze jongen is echt wel een klasse beter dan vd Heide. Prima ventje!
 • 29 Oct 2020 om 18:02
  De Belgische duisternis, dat klinkt niet goed... Hopelijk heeft hij het hier een stuk beter naar zijn zin!
 • 29 Oct 2020 om 16:33
  Voor hem een opluchting dat ie bij onze warme club is gekomen denk ik.
 • 29 Oct 2020 om 15:48
  Ben blij dat deze jongen hier is, voegt iets toe in de aanval wat we nog niet hadden binnen de selectie. Verwacht ook niet dat Van der Heide weer snel in de basis komt als die fit is. Wat niet erg is op zijn leeftijd.
zaterdag 28 november 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›