Dresevic deelt ambities: ''Droom om in Spanje of Italië te spelen''

1
Dresevic deelt ambities: ''Droom om in Spanje of Italië te spelen''

Nadat een blessure hem parten speelde tegen Willem II, miste Ibrahim Dresevic enkele (volledige) duels maar tegen Ajax mocht hij als vijfde verdediger weer in de basis starten. Ook speelde hij afgelopen week zijn vierde en vijfde interland voor Kosovo.

Het gaat dus weer de goede kant op met de geboren Zweed, die in Kosovaarse media duidelijke ambities voor ogen heeft. "We gaan ons best doen om de beker te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. We zijn niet tevreden met een plek in de middenmoot", vertelt Dresevic in gesprek met Telegrafi Sport.

Tot vorige week hoopte Dresevic samen met oud-Heerenvener Arber Zeneli zich in de play-offs van de Nations League te kunnen plaatsen voor het EK, maar dat bleek tevergeefs. Toch heeft hij geen enkel moment spijt voor zijn interland-keus voor Kosovo. "Ik ben erg goed ontvangen. Het hielp ook dat ik twee spelers al kende van eerder: Arber Zeneli en Anel Rashkaj, wat me erg heeft geholpen."

Als geboren Zweed is Dresevic het Albanees nog niet helemaal machtig. "Arber heeft me veel geholpen omdat hij ook Zweeds spreekt, dus hij vertaalt alles dat ik niet begrijp", aldus de 23-jarige verdediger, die na SC Heerenveen hoopt de stap naar Spanje of Italië te kunnen zetten. "Het is een droom voor mij om in één van deze competities te mogen spelen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Oct 2020 om 21:52
    Ben blij om te horen dat ze de beker serieus nemen als team. Het is de kortste weg naar een prijs en Europees voetbal voor de club.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›