Jansen over vijfmansverdediging: ''Kunnen zeker vaker zo voetballen''

3
Jansen over vijfmansverdediging: ''Kunnen zeker vaker zo voetballen''

Een resultaat leverde de vijfkoppige opstelling tegen Ajax niet op, maar het betekent voor trainer Johnny Jansen niet dat zijn 'experiment' niet voor herhaling vatbaar is. Sterker nog, de coach van SC Heerenveen lijkt het als een prima alternatief te zien voor 4-3-3.

"Of dit een beetje gegokt en verloren is? Je zou het 'gegokt' mogen noemen maar ik denk dat wij zeker vaker zo kunnen voetballen zoals we vandaag hebben gespeeld", verklaart Jansen na afloop van het duel met Ajax (5-1 verlies) bij de NOS. "Ik denk dat we daar de kwaliteiten voor hebben."

"Je hebt gewoon drie hele goede centrale verdedigers (Bochniewicz, Van Hecke en Dresevic), waarvan ik denk dat het zeker ook moet kunnen", aldus Jansen, die eens is met de interviewer dat het echte 'Heerenveen-spel' ontbrak in de Johan Cruijff ArenA. "Dat heb ik bij momenten gezien."

"In de wedstrijden hiervoor hebben we ook wel onder druk gestaan. We hadden gehoopt dat de links- en rechtsback van Ajax zouden doordekken op onze backs en dat daar de ruimtes zouden ontstaan. Daar zijn we jammer genoeg net niet in geslaagd", aldus Jansen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Oct 2020 om 21:28
    5-2-3 spelen?
  • 20 Oct 2020 om 20:14
    Ik denk dat je dan nog beter 4-4-2 kunt spelen.
  • 20 Oct 2020 om 18:59
    Dan moet je wel andere backs hebben. Floranus en Woudenberg zijn ongeschikt voor deze rol.
zaterdag 28 november 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›