''Kijk naar die eerste tegengoal, dat heeft niets met tactiek te maken''

1
''Kijk naar die eerste tegengoal, dat heeft niets met tactiek te maken''

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen probeerde afgelopen zondag met vijf verdedigers om Ajax het extra moeilijk te maken. Al na vier minuten lag de bal achter doelman Erwin Mulder, tot frustratie van Jansen, die nog steeds achter zijn tactische plan staat.

"Kijk naar de eerste goal, dat heeft niks met tactiek te maken. Daar moet je gewoon druk op de bal houden en moet iemand erbij komen om hem (Floranus, red.) te helpen. Je brengt er achterin zelfs een extra man (Dresevic, red.) bij, dus daar moet druk op de bal zijn", vertelt Jansen na afloop voor de camera van Omrop Fryslân.

Ook bij de 2-0 van Ajax (penalty Tadic) was het niet zo dat de Friezen overrompeld werden. "Die handsbal (van Floranus, red.) is volgens mij op het randje: er binnen of er buiten. Ik weet niet hoe ze dat gezien hebben. Hebben ze een lijn getrokken? Ik heb het niet gezien, ik weet het niet. Sherel moet ook gewoon naar de bal blijven kijken en z'n rug er niet naartoe draaien. Dat is duidelijk.

"Dat (druk op de bal houden, red.) geldt ook voor de derde goal en de vijfde goal geef je eigenlijk ook weg, hè? Dat is een vrije trap die we zo inleveren en daarna is er ook geen druk op de bal. Dat heeft in mijn ogen niets met tactiek te maken, maar gewoon met druk op de bal houden en elkaar helpen", aldus Jansen, die bij de 4-1 kritisch was op de rol van Rodney Kongolo.

"Dan krijg je het VAR-moment tegen en een penalty", verzucht Jansen. "Rodney toucheert hem (Kudus, red.) en raakt hem aan. Je moet je handen thuishouden daar, want tegenwoordig weten we dat de camera erop staat. Als je je dan laat vallen, is het gewoon een penalty. Dat zijn de spelregels op dit moment. Je zou er nog meer gebruik van kunnen maken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Oct 2020 om 16:31
    Ga er ook gebruik van maken dan.. tot zover zie ik alleen Joey slim voetballen