Van der Heide kon naar jeugd Ajax: ''Ik blijf mooi bij SC Heerenveen''

2
Van der Heide kon naar jeugd Ajax: ''Ik blijf mooi bij SC Heerenveen''

Arjen van der Heide beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het profvoetbal. De nog altijd pas 18-jarige aanvaller kon in het verleden ook naar Ajax, maar bleef maar al te graag in Heerenveen.

In 2017 werd Van der Heide namelijk uitgenodigd op De Toekomst. ''Wat ik toen dacht? Ja, waarom zouden wij het tegenhouden, als Arjen naar Ajax wil?'', zo begint zijn moeder Atty de Vries in de Leeuwarder Courant. Maar al op de parkeerplaats op De Toekomst wist Van der Heide dat hij bij sc Heerenveen wilde blijven. ''Ik blijf mooi bij SC Heerenveen'', liet hij weten.

Zijn grote doel, voetballen onder de lichtmasten van het Abe Lenstra-stadion, was immers nog niet bereikt. ''Nou'', zei z’n moeder. ''Dan blijven we toch gewoon?'' Van der Heide heeft dan ook geen spijt gehad van zijn keuze. ''Ik kreeg op mijn vijftiende een jeugdcontract'', zegt hij. ''Dat gaf me veel rust."

"Dan weet je namelijk zeker dat de club het in je ziet zitten. Vanaf dat moment ging het alleen om de volgende stap. Met als uiteindelijke doel: hoe kom ik zo snel mogelijk bij de eerste selectie?''

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Oct 2020 om 12:06
    Leuk weer een echte fries bij Heerenveen. Er zijn niet veel spelers die Ajax afzeggen.
  • 17 Oct 2020 om 12:05
    Net zo als bij radio camataru komt hij over als een heel verstandige jongen ( de familie ook ).
zaterdag 24 oktober 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›