Jansen: ''Ook op bezoek bij FC Utrecht gaan we voor de winst''

Het is dat Ajax het geluk van het alfabet aan zijn zijde heeft, anders stond toch echt SC Heerenveen bovenaan in de Eredivisie. Toch hebben de Friezen vrijdagavond kans om hun koppositie te versterken als het op bezoek gaat bij FC Utrecht.

De Domstedelingen kondigden deze zomer aan dat ze de top-drie willen aanvallen en haalden met Mimoun Mahi, Eljero Elia, Moussa Sylla en Django Warmerdam enkele goede spelers. "Utrecht heeft een heel sterk team, met zeer goede spelers. We kunnen aan de bak", constateert trainer Johnny Jansen op de officiële website van SC Heerenveen.

Jansen kiest wederom voor dezelfde elf spelers die afgelopen weekend VVV-Venlo wisten te verslaan. Ook in Utrecht gaan de Friezen zich niet inhouden. "Ook op bezoek bij FC Utrecht gaan we voor de winst. Dat zal lastig genoeg worden, maar dat is wel ons doel. We spelen om te winnen. We hebben voor vrijdag een plannetje bedacht waarmee we in Utrecht voor de overwinning kunnen gaan."

"Naarmate de wedstrijd vordert, zal duidelijk worden of het plan gaat werken ja of nee", aldus Jansen, die geen gekke dingen gaat uithalen. "Alles begint met het neerzetten van een degelijke en duidelijke organisatie. Die moet goed staan, daar moeten we op kunnen bouwen. Ik denk dat we daarin op de goede weg zitten. Nu willen we in balbezit stappen maken. Dat kan beter."

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen speelt SC Heerenveen vrijdagavond in een lege Galgenwaard. "De Utrecht-supporters zorgen normaal gesproken wel voor heel veel sfeer", zegt Jansen. "Het zou een voordeeltje kunnen zijn, nu het thuispubliek afwezig is."

???? ????????????????????????????????????????????????????????????

? Een lege Galgenwaard
? Tegenstander @fcutrecht
? @uly_soccer7#UTRHEEhttps://t.co/9xvzNBTw6K

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) October 1, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand