Jansen: ''Het is het type voetballer dat bij SC Heerenveen past''

0
Jansen: ''Het is het type voetballer dat bij SC Heerenveen past''

Jan Paul van Hecke heeft alweer 180 minuten in het shirt van SC Heerenveen achter de rug. De twintigjarige verdediger, die op huurbasis overkwam van Brighton & Hove Albion, kan op het vertrouwen van trainer Johnny Jansen rekenen.

De oefenmeester vindt dat Van Hecke zich moet blijven ontwikkelen. "Hij zal echt nog wel tegen een negatief moment aanlopen. Die mogelijkheid krijgt hij hier ook", zegt Jansen in gesprek met Provinciale Zeeuwse Courant. "Ik ben in ieder geval super blij met hem."

Jansen geniet van de verdediger uit Zeeland. "Jan Paul is een Zeeuwse Fries", lacht Jansen. "Wat mij opvalt, zijn de overeenkomsten tussen Friezen en Zeeuwen. Hij is heel nuchter en een echte winnaar. Een beetje no-nonsense. Hij zegt hoe het is en doet dat niet met een omweg. Dat past hier wel. Jan Paul is ook het type mens en type voetballer dat bij Heerenveen past."

De trainer merkt dat Van Hecke overtuigd is van zijn kwaliteiten. "Maar hij is niet snel tevreden. Dat is een goede eigenschap, zolang het niet doorslaat naar het negatieve. Je kunt ook té kritisch zijn, bedoel ik. Al weet ik niet of hij dat is, daar ken ik hem nog niet goed genoeg voor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!