VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest nipt van PEC Zwolle

SC Heerenveen heeft de voorbereiding met een nederlaag afgesloten. PEC Zwolle had aan één doelpunt genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Beide ploegen moesten de eerste tien minuten even aftasten. PEC Zwolle kwam het beste uit deze periode en kwam op 0-1 voorsprong. De Friezen stonden achterin niet goed waarna Akujobi een voorzet van Van Duinen ongelukkig het eigen doel in werkt. Een tien minuten daarna krijgt Ghoochannejhad twee grote kansen op de voorsprong te vergroten, maar Mulder redt en de Iraniër schiet over.

Daarna komt ook SC Heerenveen beter in de wedstrijd met grote kansen, zoals een actie van Van Bergen in de 52e minuut die hij niet beloont met een doelpunt en twee kansen van Van der Heide. Een smetje op deze tweede helft is het geblesseerd uitvallen van Van Bergen (hoofd).

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Zaal, Kongolo, Woudenberg; Driouech, Dewaele (85' Westra), J. Veerman; Van Bergen (56' Tahboun), H. Veerman, Van der Heide.