''Dat is zijn karakter, maar het helpt de ploeg niet altijd''

0
''Dat is zijn karakter, maar het helpt de ploeg niet altijd''

Joey Veerman was na afloop van de 5-1 nederlaag bij De Graafschap de meest besproken man bij SC Heerenveen. Met een knappe vrije trap die uiteenspatte op de kruising en een assist was hij in aanvallend opzicht één van de meest gevaarlijke spelers aan Friese kant.

Toch was trainer Johnny Jansen niet helemaal tevreden over zijn aanvoerder, die in zijn ogen geforceerd liep te voetballen om beslissend te zijn. "Vorig jaar voerde ik strijd met hem, om hem duidelijk te maken dat hij beter moest duelleren. Nu loopt hij wat dat betreft voorop."

"Als hij minder voetbalt, gaat hij meer doen. Dat is zijn karakter. Maar het helpt de ploeg niet altijd", vervolgt Jansen, die een andere rol voor Vereman voor ogen heeft. "Hij moet de bal rond laten gaan en ons beter laten voetballen. Dat is lastig op dit moment. Bovendien: hij kan het niet in zijn eentje."

De laatste oefenwedstrijden was Veerman telkens de captain, maar Jansen heeft nog niet uitgesproken wie straks in de competitie de aanvoerdersband mag dragen. "Dat is nog niet duidelijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!