Mulder: ''Ik voel me hier heel erg oud, hoewel ik nog jong zat ben''

1
Mulder: ''Ik voel me hier heel erg oud, hoewel ik nog jong zat ben''

Zeker als middenvelder Hicham Faik (28) binnenkort gaat vertrekken is doelman Erwin Mulder met zijn 31 jaar met stip de meest ervaren speler van SC Heerenveen. De club zal van hem daarom de komende sezoenen een sturende rol verwachten.

"Je moet weer een ploeg opbouwen, zoals hier eigenlijk ieder jaar het geval is", reageert Mulder bij Voetbal International als hem gevraagd wordt naar zijn verwachtingen. "Ik kan nog wel een paar jaar mee. Ik weet wat er verwacht wordt van mij, ik moet het team helpen met mijn ervaring. Ik voel me hier heel erg oud, hoewel ik nog jong zat ben."

De voorbereiding laat tot nu toe onder meer zien dat de jonge ploeg van trainer Johnny Jansen wel wat ervaring kan gebruiken. "Er is zeker kwaliteit, maar het is jong. Er zijn nog veel stappen te maken. In deze periode weet je dat je gelijk tegen goede tegenstanders speelt, zoals tegen Vitesse. Dat kan ook helpen. Slap beginnen en de bal ligt twee keer in het mandje."

"Direct met de neus op de feiten, dat mag niet gebeuren. Daar gaan we naar kijken, het moet nog veel beter, we hebben nog wel even de tijd", aldus Mulder. SC Heerenveen begint de competitie over exact een maand, op zaterdag 12 september tegen Willem II in het Abe Lenstra Stadion.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Aug 2020 om 18:42
    Zoals hij tegen vitesse bij de eerste goal naar de grond ging is hij ook oud...;-)
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›