Hajal vraagt om hulp: ''Voor elke Libanees is dit hartverscheurend''

0
Hajal vraagt om hulp: ''Voor elke Libanees is dit hartverscheurend''

Hoe moeilijk het voor Rami Hajal momenteel ook is door de explosie in Beiroet, de jonge middenvelder probeert er niet te veel over na te denken als hij op het veld staat.

Als ik op het veld zou denken aan wat er in Libanon is gebeurd afgelopen week, dan zou het ten koste gaan van mijn prestaties", weet Hajal. Buiten het veld zijn zijn gedachte echter bij zijn geboortestad. "Voor elke Libanees is dit hartverscheurend. Ik doe vanuit Nederland wat ik kan. Op mijn sociale media heb ik opgeroepen om geld te geven aan de organisaties die zich inzetten voor de slachtoffers."

"Zo’n 300.000 mensen zijn ineens dakloos, drie ziekenhuizen zijn kapot, er is geen elektriciteit”, vervolgt de middenvelder in de Leeuwarder Courant. "Er is in Beiroet behoefte aan onderdak en eten, aan medische hulp. Ik zou ook langs deze weg tegen de mensen in Nederland willen zeggen: doneer wat je kunt missen. Doe het alsjeblieft. Echt elke euro, elke cent is nodig."

In aanloop naar het oefenduel met Vitesse, wou Johnny Jansen extra bij dit nieuws stilstaan. "Normaal hebben we het ook wel over nieuws, maar dan kort. Nu hebben we voor Rami de aandacht wat verdiept", vertelt de trainer. "Je merkt dat het veel met hem doet. Hij geeft ook aan dat het daar een gekkenhuis is, dat hij daar contacten heeft."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›