Droom komt uit voor oud-basketballer: ''Ik was het buitenbeentje''

0
Droom komt uit voor oud-basketballer: ''Ik was het buitenbeentje''

Lange tijd wou Joaquín Fernández een carrière in het basketbal, maar toen die uitbleek en Club Atlético River Plate hem in 2016 vroeg, koos hij uiteindelijk toch voor een carrière in het voetbal. 

"Dat was het moment dat ik voor het voetbal heb gekozen. Ik wilde mijn geluk beproeven in het voetbal en voor het nationale team uitkomen", vertelt Fernández in het Friesch Dagblad. "Mijn hele familie is voetbalminded en ik was eigenlijk het enige buitenbeentje op sportgebied. Ik speel nog steeds, maar met vrienden."

"Ik ben heel blij om hier te zijn. Voor mij is dit een droom die uitkomt. Elk jongetje droomt ervan om ooit als professional in Europa te mogen voetballen", gaat de verdediger verder in op zijn transfer. "Dit moment is heel belangrijk voor mij en mijn familie. Ze zijn blij en trots en mijn vader in het bijzonder. Hij is een groot voetballiefhebber en hoopt hier zo vaak mogelijk naar toe te kunnen komen."

"Een paar weken geleden hoorde ik voor het eerst van de interesse van Heerenveen. Het is daarna allemaal heel snel gegaan. Ik heb meteen mijn familie gebeld en daarna heb ik me verdiept in mijn nieuwe club", vervolgt de Uruguayaan. "Ik heb met veel mensen binnen de club gesproken en die hebben er alle vertrouwen in dat ik van waarde kan zijn."

Foto: SC Heerenveen TV

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›