Nieuwe rol voor Veerman?: ''Een trainer kan daar iets mee bedoelen''

0
Nieuwe rol voor Veerman?: ''Een trainer kan daar iets mee bedoelen''

Bij afwezigheid van Hicham Faik en Daniel Høegh droeg Joey Veerman afgelopen zaterdag de aanvoerdersband tegen NAC Breda. Hoewel hij zelf nog niet weet of het een permanente rol gaat worden, valt niet uit te sluiten dat trainer Johnny Jansen dat voor ogen heeft.

"Het zegt wel iets over dat de club hem op waarde schat", stelt jeugdtrainer en oud-speler Wilco Hellinga (49) bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Ze hebben al zijn contract opengebroken en verlengd. Het zou kunnen dat ze daarin ook een ontwikkeling zien van: doe dat bandje maar om en trek de kar maar."

Hellinga, afgelopen seizoen trainer van SC Heerenveen Onder 17 jaar, durft niet te zeggen of het een bewuste keuze van Jansen is geweest om hem de aanvoerdersband te geven. "Maar ik denk dat het voor zijn eigen ontwikkeling niet slecht is. Een hoofdtrainer kan daar natuurlijk iets mee bedoelen. Dat hij bijvoorbeeld zegt: we hebben met jou verlengd en we zien jou echt helemaal zitten."

"Je bent dan als het ware een verlengstuk van mij en daarom geef ik je die band. Dat zou kunnen", besluit Hellinga, die tussen 1990 en 1994 in het eerste elftal van SC Heerenveen speelde. Later speelde hij in Duitsland nog voor FC Nürnberg en in Zwitserland voor St. Gallen en Grasshoppers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›