''Je kijkt er weken naar uit, maar het was een enorme anticlimax''

2
''Je kijkt er weken naar uit, maar het was een enorme anticlimax''

Na vijf maanden geen officiële wedstrijd te hebben gezien, hadden veel fans van SC Heerenveen stiekem wel zin gekregen in het oefenduel met NAC Breda. Maar wat er op de mat werd gelegd in het Rat Verlegh Stadion kon nog maar weinig mensen bekoren.

Ook clubwatcher Roelof de Vries had andere verwachtingen. "We zaten toch wel negentig minuten een beetje te kijken naar non-voetbal. Tot het zestienmetergebied was het en daarna hield het wel een beetje op. Je kijkt er wekenlang naar uit, maar het was wel een enorme anticlimax", vertelt De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

Toch waren er genoeg redenen waarom het bij SC Heerenveen nog niet zo gesmeerd liep. "NAC is al wat langer aan het trainen en speelde al meer duels. Heerenveen was qua veldspel wel wat beter dan NAC, maar creëerde nauwelijks kansen. Ze zeggen dan dat de as het belangrijkst is. Nou, Botman en Faik waren er niet bij, Kongolo zat op de bank en ook de spits (Espejord, red.) ontbrak."

Automatisch wordt er dan gekeken naar topspelers als Veerman, Ejuke en Van Bergen. "Maar die lieten het ook niet al te veel zien", zag De Vries, die benieuwd was wie er zich dan wel zou gaan onderscheiden in aanvallend opzicht. "Ik hoopte wel een beetje op een Van der Heide bijvoorbeeld. Die is nu achttien jaar en een groot talent. Mwoah, mwoah... Dat kwam er niet echt uit."

"Hij passeerde wel eens een tegenstander, maar daar bleef het dan ook wel een beetje bij", aldus De Vries, die over het algemeen wel te spreken was over de jonge talenten die na een uur spelen in het veld kwam. "Als je naar de ploeg kijkt zit er wel heel veel potentie in."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 Aug 2020 om 10:01
  • Quote van 3 Aug 2020 om 23:08
   Het is anticlimax. Anti is Latijns. Bij Latijnse woorden schrijf je het aaneen.
  We hebben het even aangepast. :)
 • 3 Aug 2020 om 23:08
  Het is anticlimax. Anti is Latijns. Bij Latijnse woorden schrijf je het aaneen.
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›