Mulder: ''In de Premier League ging een wereld voor me open''

0
Mulder: ''In de Premier League ging een wereld voor me open''

Het voelt als veel langer dan drie jaar, maar Erwin Mulder is niet langer weggeweest uit het Abe Lenstra Stadion. Na drie mooie jaren bij Swansea City voelt het goed voor Mulder en zijn gezin om terug te keren naar Friesland.

"We gingen als jong gezin naar Wales. Een groot avontuur, voor ons allemaal. Alles was nieuw. Onze kinderen hebben er hun jongste jaren doorgebracht. Dat is heel bijzonder en koesteren we voor altijd", blikt Mulder op de officiële website terug op de afgelopen drie jaren. "Sportief gezien ging er met de Premier League, waar we met Swansea toen nog in speelden, een wereld voor me open."

"Het was zo groot, zo intens: de beleving, het hoge niveau. Een geweldige periode, maar nu was het tijd om terug te keren", aldus Mulder, die het gevoel heeft dat hij in Engeland - ondanks beperkte speeltijd - een betere keeper is geworden. "Ik ben volwassenere geworden. Beter. Beter. Het Engelse voetbal is veel fysieker. In het Championship is het meer vechtvoetbal, veel mannelijker."

"Dat heeft me automatisch veel sterker gemaakt. De meeste spitsen zijn, zeker in het Championship, niet kleiner dan 1.90 meter. Daar moet je je tegen wapenen", vervolgt Mulder, die uitkijkt naar zijn rentree. "Als ik denk aan m'n eerste periode hier, staan het halen van de play-offs en de duels met SC Cambuur me nog goed bij. Volle bak, geweldige sfeer. Daar doe je het voor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›