''We hebben hem ook laten zien waar dat harde werken toe leidt''

0
''We hebben hem ook laten zien waar dat harde werken toe leidt''

De uitbraak van het coronavirus zorgde voor veel problemen in de wereld, maar zorgde er ook voor dat er bij SC Heerenveen meer ruimte was voor de persoonlijke ontwikkeling van spelers. Wekenlang konden spelers met individuele programma's gericht aan het werk.

Hoofdtrainer Johnny Jansen zag het afgelopen seizoen bijvoorbeeld veel vooruitgang bij Joey Veerman. "We dolden hem weleens, van: Welkom bij de echte profs, Joey. Maar er zit natuurlijk wel een serieus verhaal onder. Wat komt er nou bij kijken, bij het profvoetballer-zijn? Dan doel ik op fysieke en speltechnische elementen, maar ook op gedrag naast het veld", vertelt Jansen in Voetbal International.

"Daar zijn we met hem heel intensief mee bezig geweest. Individuele aandacht op en naast het veld, en hem vervolgens ook laten zien waar dat harde werken toe leidt. We zagen zijn fysieke data met sprongen vooruit gaan, hij maakte steeds betere keuzes aan de bal, dat konden we hem allemaal laten zien. Hij zag dat alle investeringen resultaat opleverden", vervolgt Jansen enthousiast.

"Inmiddels geeft hij aan dat hij flinke stappen gemaakt heeft. De volgende fase is dat een speler zelf regie gaat nemen in zijn eigen ontwikkelingsplan. Aangeeft waar hij behoefte aan heeft. Dan ben je alweer een stap verder als voetballer en mens, misschien al klaar om een mooie transfer te maken", aldus Jansen tot besluit.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›