'Akujobi kan eventueel ook als rechtsback spelen''

Gerry Hamstra moest de afgelopen jaren al regelmatig improviseren om zijn selectie op peil te houden. Door de coronacrisis zal de technisch manager van SC Heerenveen nog een keer vaker nadenken voordat hij gaat investeren in nieuwe spelers.

Toch zullen er twee keepers, een linker centrale verdediger en een spits bij moeten komen. "Voor de rest is het elftal redelijk op orde", vertelt Hamstra in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Al we willen ook nog graag een aanvallende middenvelder hebben. Alleen is dat geen wiskunde, in mijn vak gaat het heel vaak om timing. Je moet echt kijken naar de kansen en dan op het juiste moment toeslaan."

"Het liefste heb je gelijk alle scenario's door elkaar heen, maar dat is de realiteit op dit moment niet", vervolgt Hamstra, die blij is dat er rondom Nederland inmiddels weer gevoetbald wordt in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. "Als transfers zoals Icardi gaan gebeuren, dan komen die clubs bij Ajax, PSV en Feyenoord terecht en dan druppelt het door. We moeten niet onderschatten hoe belangrijk dat is."

Tegelijkertijd zullen Hamstra en co ook kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de huidige selectie. "We hebben veel vertrouwen in Hamdi Akujobi. Die kan controlerend op het middenveld en eventueel als rechtsback spelen." Links centraal is Doan Van Hau nog steeds een optie, maar daar ligt het intiatief vooral bij de commerciële afdeling van de Friezen. "Dat kan, maar moet ons geen geld gaan kosten."

Daarnaast loopt er in de jeugd met Timo Zaal (16) een centrale verdediger rond met zeer veel potentie. "We laten ons verrassen. We nemen hem niet voor niets mee naar Girona in de winterstop. Het is gewoon een goede speler en ik heb ook al eens over Kik Pierie gezegd: talenten laten zich niet tegenhouden, die gaan gewoon", besluit Hamstra.

Foto: Julian Atema

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand