Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

1
Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

In navolging van Cees Roozemond is ook trainer Johnny Jansen nog niet heel stellig over het wel of niet afmaken van de Eredivisie. "Ik sta er heel dubbel in", vertelt Jansen bij Omrop Fryslân, daarmee ook doelend op de gevaren die het coronavirus met zich meebrengt.

"Maar als er clubs omvallen en mensen ontslagen moeten worden en het helpt als we toch weer kunnen voetballen, dan heeft dat mijn voorkeur. Maar het moet wel kunnen. Het is wel iets heel groots waar we het over hebben, dus die beslissingen moeten anderen maken", vervolgt Jansen, die zijn buitenlandse spelers de vrijheid heeft gegeven om - waar mogelijk - terug te keren naar hun thuisland.

Voor sommige jongens - waaronder de gezamenlijk trainende Chidera Ejuke en Doan Van Hau - is dat geen optie meer of kiezen ze ervoor om in Friesland te blijven. "Chiddi heeft hier een vriendin en blijft gewoon in Nederland. Dat geldt ook voor Daniel Høegh. Maar Jens Odgaard, Rami Hajal en Ibrahim Dresevic zitten hier alleen."

De 'enige' eis is dat de spelers op 1 juni weer beschikbaar moeten zijn als de maatregelen mogelijk worden opgeheven. "We krijgen 28 april nieuwe informatie. Dan kijken of we misschien met groepjes mogen trainen, maar dat wachten we dus elke keer weer af", aldus Jansen tot besluit.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Apr 2020 om 20:26
    Valt me tegen dubbel er in staan. Gezondheid boven alles en vol richten op het nieuwe seizoen. Nu stoppen
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›