Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda

0
Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda

De Nederlandse clubs volgen de lijn van de internationale topclubs, waardoor de kans heel groot is dat de eredivisie in de zomer wordt afgewerkt. 

De Nederlandse clubs overleggen nog steeds regelmatig over het vervolg van de competitie. Volgens het Algemeen Dagblad wordt er vooral gekeken naar de internationale agenda, die naar alle waarschijnlijkheid wordt doorgetrokken tot na 30 juni. Clubs in de grote competities zijn namelijk heel afhankelijk van televisiegelden, maar die worden niet uitbetaald als er niet daadwerkelijk gevoetbald wordt. 

''In de eredivisie zijn clubs relatief minder afhankelijk van televisiegeld, maar de KNVB en de eredivisie zien weinig andere opties dan de internationale agenda zoveel mogelijk te volgen. Spelerscontracten, interlandperiodes, Europese toernooien, zomerstops, transfers; het grijpt allemaal in elkaar in het internationale voetbal. Als individuele nationale competitie kun je vrijwel onmogelijk een rigoureus andere planning volgen'', schrijft Sjoerd Mossou. 

Deze week doken er documenten van de FIFA op: de wereldvoetbalbond overweegt naar verluidt om spelers met een aflopende verbintenis een speciale dispensatie te verlenen. Volgens de journalist zorgt voetbal in de zomer voor een overvolle speelagenda. Als het seizoen in de zomer doorgespeeld wordt, moet het nieuwe seizoen later beginnen. ''Mochten de nieuwe competities pas in september beginnen, dan is een winterstop vrijwel uitgesloten.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›