Faik: ''Als je op 1-1 komt, mag je die niet zo makkelijk weggeven''

0
Faik: ''Als je op 1-1 komt, mag je die niet zo makkelijk weggeven''

Aanvoerder Hicham Faik was zaterdagavond belangrijk voor SC Heerenveen met een fraaie assist op Chidera Ejuke. Een minuut later werd hij gewisseld voor Jordy Bruijn en moet hij vanaf de bank toezien hoe de ploeg alweer snel op achterstand kwam. 

"Als je op 1-1 komt, mag je die niet zo makkelijk weggeven", begint Faik tegenover SC Heerenveen TV. "Dan krijg je met Ejuke nog een kans op de 2-2... Als je die maakt, dan wordt het een gelijkspelletje. Maar goed, ik denk dat we bij de 1-1 niet zo makkelijk de tweede tegen mogen krijgen."

De 27-jarige middenvelder zag de Friezen vooral in de eerste helft moeite hadden met de gasten uit Alkmaar. "Ik vond dat ze er in de eerste helft te makkelijk doorheen konden voetballen. We waren elke keer een stapje te lat of als we in de duels kwamen, dan verloren we die net. Dat moet bij ons gewoon honderd procent zijn en dan kunnen we een hele goede ploeg zijn."

"Als dat net niet zo is, dan zie je dat we aanvallend tekort komen. Dat moeten we proberen te voorkomen", aldus Faik, die de midweekse wedstrijd tegen Willem II (inclusief verlenging en penalty's) niet als excuus wilde aandragen. "Nee, dat vind ik te makkelijk. Volgens mij was iedereen gewoon fris en hadden we er gewoon moeten staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›