Van Rhijn: ''In de tweede helft zie je meer beweging en diepgang''

0
Van Rhijn: ''In de tweede helft zie je meer beweging en diepgang''

Na een moeizame wedstrijd tegen Feyenoord kon SC Heerenveen zich woensdag alweer snel revancheren tegen Willem II. Toch begonnen de Friezen opnieuw slecht aan het duel, door zowel in verdedigend opzicht als in balbezit niet scherp en aggressief genoeg te spelen.

"In de eerste helft zag het er in balbezit gewoon niet goed genoeg uit", erkent rechtsback Ricardo van Rhijn tegenover SC Heerenveen TV. "We hadden te weinig diepte in ons spel, waardoor het heel voorspelbaar was en Willem II goed kon azen op de ballen die wij inspeelden. Er was ook te weinig beweging in balbezit, waardoor we niet veel afspeelmogelijkheden hadden."

Op die manier speelde SC Heerenveen tegenstander Willem II volledig in de kaart. "Het is een gevaarlijke ploeg in de omschakeling met de spelers die ze hebben. Dat was in de eerste helft gewoon niet goed", aldus Van Rhijn, die zag dat het na een donderspeech van trainer Johnny Jansen beter ging lopen. "In de tweede helft zie je meer beweging en meer diepgang."

"Chiddi (Ejuke, red.) gaat twee keer diep en is twee keer bij een goal betrokken. Dat zegt natuurlijk alles, tezamen met de strijd die we in de tweede helft nog meer lieten zien", besluit Van Rhijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›