'Ik heb Chiddi en Mitchell daar heel nadrukkelijk op aangesproken''

Trainer Johnny Jansen moest in de rust van het bekerduel tussen SC Heerenveen en Willem II even 'ruzie' maken om zijn spelers op scherp te zetten. Gelukkig herpakten de Friezen zich na een matige eerste helft en werd er in de tweede helft wél gevoetbald naar plan.

Voor rust vond Jansen zijn ploeg veel te slordig aan de bal. "Dat deden we teveel en ook het tempo was te laag. Joey Veerman is juist een goede passer maar geeft dan net een beslissende pass voor of achter iemand. Daar waren we net wat te slordig in, terwijl de mannen het wel kunnen", vertelt Jansen na afloop van het duel tegenover FOX Sports.

"Ik miste daarbij ook diepte. Ik heb Chiddi (Ejuke, red.) en Mitchell (van Bergen, red.) daar nog even heel nadrukkelijk op aangesproken. Dan ze je dat Chiddi twee keer de diepte zoekt en wat er dan gebeurt. Die snelheid hebben ze en daar moeten we gebruik van maken", aldus Jansen, die zag dat het meeste gevaar vanaf de linkerkant kwam, waar Ejuke zijn tegenstander Bart Nieuwkoop meermaals de baas was.

"Mensen vinden van alles van Chiddi, maar het is voor ons gewoon een parel", verduidelijkt Jansen. "Het is heel simpel: als die jongen de bal heeft, gaat hij op zoek en hoewel hij soms overdrijft, levert dat ook heel veel op." Ook de invalbeurten van zowel Runar Espejord, Rami Hajal als Alen Halilovic waren niet onverdienstelijk. "Runar kreeg natuurlijk nog een dot van een kans..."

"Ik moet zeggen dat een jongen als Rami Hajal - die nog in de A's mag spelen - een beetje weifelend begon, maar uiteindelijk heel aardig inviel." Hajal was met een omhaal dicht bij een treffer en gaf Espejord met het hoofd een niet te missen kans. "Daar hebben we wel de mogelijkheden gehad om te scoren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand