Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

4
Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

SC Heerenveen begint morgen tegen Feyenoord met Jordy Bruijn in de spits. Dat laat Johnny Jansen in een voorbeschouwing op de officiële website van de Friezen weten. 

"We hadden meerdere opties, maar hebben voor Jordy gekozen", begint Jansen, die tegen Feyenoord niet over Jens Odgaard en Runar Espejord kan beschikken. "Een noodoplossing, dat wel, maar ik denk dat hij ook daar goed kan voetballen. Hij komt graag in de zestien en loert altijd op een goaltje. 't Is een linkmiegel."

Jansen denkt dat het experiment met Bruijn in de spits weleens goed kan uitpakken. "Kijk, Feyenoord heeft twee grote, sterke verdedigers centraal achterin staan. Die hebben het liefst een vaste spits tegenover zich. Jordy zal dat op een andere manier invullen. Iets meer gaan zwerven, slim bewegen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken."

Tegen Feyenoord keert Lucas Woudenberg terug in de basis. Hij vervangt de geschorste Sherell Floranus. "Mooi voor Lucas. Hij werkt hard. Altijd. Tuurlijk baalt hij van de ontstane situatie, maar hij gaat geen rotzooi schoppen. Hij mag het tegen zijn oude club laten zien."

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Faik, Kongolo, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Jan 2020 om 22:59
  Vind Bruijn alleen wel heel matig in zijn balaanname.Hopen dat het goed uitpakt morgen!
 • 17 Jan 2020 om 18:32
  Interessant, kan wellicht goed uitpakken.
 • 17 Jan 2020 om 18:30
  Ach, ja. Gooi je strijdplan maar op internet.
 • 17 Jan 2020 om 18:26
  Kom op Lucas, laat zien dat JJ niet om je heen kan! De nul houden en een assist en je zit op rozen.
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›