''Ook als je een half uur speelt, wil je natuurlijk iets laten zien''

0
''Ook als je een half uur speelt, wil je natuurlijk iets laten zien''

Filip Bednarek is sinds de zomer van 2018 de vaste reservedoelman achter Warner Hahn. Zo nu en dan krijgt de 27-jarige Pool om zich te bewijzen in oefenduels en dat deed hij vrijdag met verve. De keeper kreeg één schot tegen vanaf elf meter en stopte die.

"Ik vond het wel een nuttige oefenwedstrijd. Er was best wel wat weerstand vanuit Spaanse kant, misschien qua voetbal niet al te groot, maar qua fysiek en duelkracht was het wel een goede graadmeter", aldus Bednarek tegenover SC Heerenveen TV. De oud-speler keek daarbij ook vooruit naar het komende duel met Feyenoord. "In De Kuip moeten we natuurlijk uit een ander vaatje tappen."

"We zullen daar zo nu en dan ook een lichamelijk duel moeten uitvechten om daar uit punten te halen. Dus dit was wel een goede voorbereiding", aldus Bednarek, die na een uur spelen in het veld kwam. "Na een kwartier maakte Timo (Zaal, red.) maakte per ongeluk hands en de scheidsrechter wees naar de stip." Bij het kiezen van de juiste hoek volgde hij vooral zijn intuïtie.

"Ik heb altijd mijn vaste riedeltje en ik hoop daarmee een bepaalde concentratie bij mezelf op te roepen. Deze keer heeft m'n intuïtie me niet in de steek gelaten", aldus de Pool, die erkent dat het een lekker gevoel was. "Ook als je een half uur te spelen krijgt, wil je natuurlijk iets laten zien. Maar dan moet je ook een bepaalde toevoer krijgen. In dit geval was het één bal en die pakte ik, dus dat is belangrijk."

"Ik vond het wel een hele geslaagde trainingskamp. Je sluit af met een overwinning en uiteindelijk heb je een stuk of tien trainingsactiviteiten gehad. Dat is natuurlijk wel pittig en aan het einde van de week ga je dat wel een beetje voelen. Je gaat het thuisfront dan ook wel een beetje missen, maar al met al weet je dat dit ook iets is wat je met een trainingskamp te wachten staat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›