''In het begin was het aanpoten, nu gaat het steeds makkelijker''

1
''In het begin was het aanpoten, nu gaat het steeds makkelijker''

De 17-jarige Djenahro Nunumete is een van de talenten die deze week met de eerste selectie van SC Heerenveen mee is op trainingskamp in Spanje. De geboren Groninger, die ook drie jaar in de jeugd van Ajax zat, speelt sinds 2013 voor de Friezen.

De jonge middenvelder is trots dat hij al op jonge leeftijd mee mag op trainingskamp. "Het bevalt goed. Het is zeker een eer om op zo'n jonge leeftijd mee te gaan met het eerste elftal. Het is mooi dat ik de kans krijg om mezelf aan de trainer te laten zien", vertelt Nunumete tegenover SC Heerenveen TV.

"Het is alleen maar goed voor mij, ik kan alleen maar van leren van de grote jongens. Je merkt wel dat het niveau ietsje hoger is dan bij de Onder 19. In het begin was het even aanpoten. Nu doe ik steeds vaker mee en gaat het steeds makkelijker. Ik vind het allemaal wel goed gaan", aldus de jongeling, die in mei van het afgelopen jaar zijn eerste profcontract tekende.

Nunumete is niet de enige speler van SC Heerenveen Onder 19 jaar die mee is naar Gerona. Ook Rein Smit (19) is erbij, hij mocht zelfs voor de winterstop al zijn debuut maken. "Ik zat thuis op de bank en ineens zag ik Rein aan de zijlijn staan. Dus ik pakte gelijk m'n telefoon erbij, een filmpje gemaakt en Rein daarin getagd. In het team merkte je ook dat iedereen trots op hem was."

"We hopen op meer minuten voor hem en misschien dat ik ook zo snel mogelijk mijn debuut mag maken en een voorbeeld kan zijn voor mij", besluit Nunumete.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jan 2020 om 20:34
    Goed ventje!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›