Hamstra: ''Als we die buitenkans krijgen, dan gaan wij daar voor'' Derksen haalt uit: ''Die middenmoot is maar voor één ding bang'' Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo'' Swart: ''Leuk om een keertje naar SC Heerenveen te gaan'' KNVB: 'Op 29 juli gaan vier clubs om Europees ticket strijden'

Jansen: ''Dat heb ik dit seizoen nog niet eerder gezien bij ons''

0
Jansen: ''Dat heb ik dit seizoen nog niet eerder gezien bij ons''

Johnny Jansen zag dat SC Heerenveen zondag een zwaarbevochten zege boekte op RKC Waalwijk. De Friezen hadden volgens de SC Heerenveen-trainer de wedstrijd al eerder in het slot moeten gooien. 

"We hadden in het eerste kwartier een doelpunt moeten maken, maar dat deden we niet. Daarna vloeiden onze krachten een beetje weg", zegt Jansen in gesprek met FOX Sports. "Dan moet je juist blijven voetballen. In de tweede helft is het hetzelfde verhaal. Dan komen we onder druk te staan, maar moeten we de ruimtes benutten." 

Na de 1-1 van RKC kwam SC Heerenveen even in de problemen. Er leek iets te knakken in het elftal van de Friezen. "Dat heb ik dit seizoen nog niet eerder gezien bij ons", stelt Jansen. "Ze maakten de 1-1 en wij liepen achteruit. Je moet dan juist de mentale kracht tonen om bij elkaar te blijven en gas te geven. Dat hebben we eerder dit seizoen ook wel gedaan." 

Een kwartier voor tijd bracht Jansen Anders Dreyer in het veld voor Chidera Ejuke. "Wij vonden dat Chiddi vandaag geen geweldige wedstrijd speelde, maar hij leidt bijvoorbeeld wel de 1-0 in. Hij heeft hele goede momenten, maar we weten ook dat Anders Dreyer ook gewoon prima bezig is", legt Jansen uit "Dan kan Van Bergen ook naar links. Daar heeft hij vorige week ook goed gespeeld."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!