SC Heerenveen komt met schrik vrij: ''Dit had anders kunnen aflopen''

1
SC Heerenveen komt met schrik vrij: ''Dit had anders kunnen aflopen''

SC Heerenveen kwam in de tweede helft tegen RKC Waalwijk met de schrik vrij. De Friezen kwamen na de gelijkmaker van RKC bijna op achterstand, maar wisten uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken en met 1-3 te winnen. 

"Dit had anders kunnen aflopen, dat klopt", zegt Hicham Faik in gesprek met FOX Sports. "Het is wel zo dat we in de eerste helft en tweede helft veel kansen hebben gehad." Na de 1-1 van RKC Waalwijk zette Jens Odgaard de Friezen weer op voorsprong.

"Odgaard maakte de bal goed af", vindt Faik. "Tegen het einde krijgen we dan nog twee, drie opgelegde kansen. Ik denk dat we in totaal wel drie of vier hadden moeten maken." De aanvoerder van SC Heerenveen ziet dat SC Heerenveen er met nog twee duels tot de winterstop uitstekend voorstaat.

"Wij zijn vanaf het begin van het seizoen best wel stabiel. Met onze counters strafden we aan het begin van het seizoen iedereen af, nu is dat wel wat minder. Je ziet wel dat wij ook in moeilijke uitwedstrijden kunnen winnen." SC Heerenveen wacht volgende week de kraker tegen concurrent Willem II. "Dat wordt een leuk potje", lacht Faik. "Wij gaan er alles aan doen om daar voor ons eigen publiek te winnen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Dec 2019 om 17:48
    Op teletekst pagina 832 is helemaal onderaan nu ook Odgaard aanwezig.