VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen pakt drie punten in Waalwijk

SC Heerenveen heeft zondag een zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij RKC Waalwijk. De Friezen liepen in het laatste kwartier uit naar een 3-1 overwinning.

SC Heerenveen kwam uitstekend uit de startblokken en zorgde in de beginfase via Chedera Ejuke en Mitchell van Bergen meerdere keren voor gevaar. Na 26 minuten spelen openden de Friezen de score in Waalwijk. Rodney Kongolo was het eindstation van een fraaie aanval over meerdere schijven.

In het restant van de eerste helft liet SC Heerenveen de thuisclub meer in de wedstrijd komen. RKC omsingelde tot kort voor rust met regelmaat het doel van de Friezen en was met een schot van Saïd Bakari dicht bij de gelijkmaker.

Na rust nam SC Heerenveen weer het heft in handen, maar verzuimde het om de score in Waalwijk verder uit te breiden. Met name de eindpass was bij de Friezen vaak niet goed. Het doelpunt viel dan ook aan de andere kant. Stijn Spierings nam de bal van een meter of dertig fantastisch op de slof en zag zijn inzet binnenkant lat binnenvliegen.

Na de gelijkmaker van RKC leek SC Heerenveen even van slag en kwamen de Friezen ook nog bijna op achterstand. Warner Hahn werd echter gered door de lat. Waar RKC telkens aanvallender ging spelen, profiteerde SC Heerenveen van de ruimte die de Waalwijkers lieten liggen. Jens Odgaard wist een counter van de Friezen knap te promoveren tot een doelpunt.

Met de 2-1 voor SC Heerenveen was de wedstrijd echter nog niet gespeeld. Via Darren Maatsen was RKC vijf minuten voor tijd opnieuw heel dicht bij de gelijkmaker en ook in de slotfase bleef het spannend. Met het doelpunt van Andreas Dreyer in de blessuretijd werd de Friese zege pas veiliggesteld. De Deen bepaalde de eindstand met een fraai schot op 3-1 in het voordeel van SC Heerenveen.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo, Faik, Veerman (84' Bruijn); Van Bergen, Odgaard, Ejuke (73' Dreyer).