Jansen beseft: ''We kunnen een geweldige eerste seizoenshelft neerzetten''

0
Jansen beseft: ''We kunnen een geweldige eerste seizoenshelft neerzetten''

Met nog drie speelronden tot de winterstop presteert SC Heerenveen tot op heden boven verwachting. De Friezen bezetten een zesde plek op de ranglijst en kunnen zondag bij winst op hekkensluiter RKC Waalwijk mogelijk nog verder klimmen in het klassement.

Trainer Johnny Jansen denkt er echter niet zo makkelijk over. "We moeten op onze toppen van de tenen lopen, om het daar goed voor elkaar te krijgen", stelt Jansen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "RKC heeft gewoon een goede ploeg, die afgelopen zondag nog won bij FC Utrecht. Onderschatten heeft dus absoluut geen zin. Want zo goed zijn we zelf niet. Gelukkig heb ik niet het idee dat onze spelers andere ploegen snel onderschatten."

"Waar het om gaat, is dat wij zelf de puntjes goed op de ‘i’ zetten", vervolgt Jansen. Dat de afspraken die we met elkaar maken, gewoon goed uitgevoerd worden." Het is daarbij van belang dat SC Heerenveen niet weer op een vroege achterstand komen, zoals tegen PSV en Vitesse. "We startten beide keren niet eens heel slecht, maar dan gaat het om de manier waarop je de eerste minuten een vervolg geeft", aldus Jansen. 

Na het treffen met RKC Waalwijk heeft SC Heerenveen nog twee Eredivisie-wedstrijden te gaan tot de winterstop. De Friezen nemen het eerst op tegen Willem II, waarna Heracles Almelo een week later de tegenstander is. "We kunnen een geweldige eerste seizoenshelft neerzetten en met een heel goed gevoel op vakantie gaan", stelt Jansen. "Dat willen we dan ook realiseren met elkaar.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›