''Als hij van SC Heerenveen zou zijn, zou Ajax er scouts op zetten''

0
''Als hij van SC Heerenveen zou zijn, zou Ajax er scouts op zetten''

Sven Botman maakte dit seizoen bij SC Heerenveen zijn debuut in de Eredivisie en blijft daarin wedstrijd op wedstrijd imponeren. De 19-jarige huurling van Ajax heeft volgens Hans Kraaij jr. alle eigenschappen die een goede verdediger moet hebben.

Mede dankzij Botman heeft SC Heerenveen dit seizoen een moeilijk passeerbare verdediging. "Botman is zeer nadrukkelijk medeverantwoordelijk. Hij kan behoorlijk koppen, of je kan best wel zeggen: hij kan goed koppen. Hij is heel groot en kan zowel verdedigend als aanvallen goed koppen. Dat zag je ook tegen AZ en ADO Den Haag", vertelt Kraaij jr. bij FOX Sports.

"Hij heeft normale snelheid, een goede inspeelpass, geeft goede rugdekking, redelijk hard in de duels en goed in de lucht", somt Kraaij op. "Dat heeft Kik Pierie, waar Ajax een paar miljoen euro voor betaald heeft, dus juist helemaal niet. We moeten overigens niet doen of Pierie een weggooier is, dat is een hele goede voetballer met een heel goed linkerbeen."

"Alleen met de eigenschappen die Botman heeft, is hij beter dan Pierie", vervolgt de analist, die denkt dat meerdere clubs hem in de gaten houden. "Als je hem nu ziet dan zou je denken dat als Ajax zijnde - hij (Botman, red.) is nog van Ajax - als hij een speler van Heerenveen zou zijn, dan zou je er een paar scouts op zetten. Dan ga je die jongen een tijdje volgen, net als Feyenoord en PSV."

"Botman zou bij PSV niet in de weg lopen. Hij maakt echt een hele goede indruk", besluit Kraaij lovend.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›