''Ongelofelijk trots dat we Chris en z'n familie dit hebben kunnen geven''

1
''Ongelofelijk trots dat we Chris en z'n familie dit hebben kunnen geven''

De 2-3 overwinning op Vitesse was afgelopen vrijdag was gerust heroïsch te noemen, maar bij SC Heerenveen ging het na afloop vooral over andere zaken. Ook trainer Johnny Jansen was met zijn hoofd vooral bij beloftentrainer Chris de Wagt, die ernstig ziek is.

De emoties daarover waren niet alleen te merken op de tribunes. "Op de bank was het net zo. Super-emotioneel, supergevoelig en ook wel absurd. Het was deze week gewoon heel beladen en dan komt het op deze manier eruit. Dat is heel mooi", vertelt Jansen na afloop van de wedstrijd bij Omrop Fryslân. "Je voelt de emoties door het stadion heen bruisen en dat bruist ook in die kleedkamer."

De Wagt kwam na afloop nog langs in de kleedkamer om de spelersgroep te bedanken. "Hij komt binnen... en dan gaat iedereen staan en geeft een applaus, we gaan met elkaar op de foto... Heel bijzonder", vervolgt Jansen duidelijk geëmotioneerd. "Deze overwinning hebben we met elkaar voor hem geknokt en gestreden. Deze is absoluut voor Chris en zijn familie."

Logischerwijs heeft Jansen geen behoefte om de wedstrijd te analyseren. "Nee, dat is niet nodig. Dit was het allerbelangrijkste: winnen voor Chris. Ik ben er ongelofelijk trots op dat we dit met z'n allen voor mekaar hebben gekregen en dat we Chris en z'n familie dit hebben kunnen geven."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 1 Dec 2019 om 17:46
    Een aardig man.Ik hoop dat hij hier nog jaren trainer is.