''Ik had het gevoel van: deze moet erin, anders wordt het heel lastig''

0
''Ik had het gevoel van: deze moet erin, anders wordt het heel lastig''

Hicham Faik liet voor de tweede keer dit seizoen zien dat hij de juiste man is als het gaat om penalty's. De 27-jarige aanvoerder bleef vlak voor rust koel toen scheidsrechter Danny Makkelie een strafschop toekende na een overtreding op Jordy Bruijn.

"Het was een belangrijk moment, want dan kom je net voor rust wel of niet terug in de wedstrijd. Ik had het gevoel van: deze moet erin, anders wordt het een hele lastige avond. Gelukkig schiet ik hem binnen", reageert een opgeluchte Faik na afloop van de wedstrijd bij Omrop Fryslân.

De middenvelder had in het veld een déjà vu met de wedstrijd van vorig weekend. "We zijn heel opgelucht, vooral na de eerste helft. Vorige week hadden we dat ook tegen PSV, eerst een slechte eerste helft en daarna een goede", aldus Faik, die vond dat SC Heerenveen wel goed aan het duel begon. 

"De eerst zes minuten hadden we het nog onder controle en gingen we meteen op de aanval. Je ziet dat er één à twee ballen verkeerd gingen en toen waren we het kwijt", constateert Faik. "Toen zag je ook dat ze heel snel de 0-1 en 0-2 maakten. Gelukkig maakten we dan nog voor rust de 2-1."

"Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken in de rust. Uiteindelijk zijn we goed uit de kleedkamer gekomen en hebben we toch nog kunnen winnen", besluit Faik tevreden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!