Jansen wil winnen van Vitesse: ''We moeten geil zijn om te scoren''

4
Jansen wil winnen van Vitesse: ''We moeten geil zijn om te scoren''

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen kan vrijdag tegen Vitesse zeer waarschijnlijk niet beschikken over de twee basisspelers Rodney Kongolo en Chidera Ejuke. Om de tegenstander niet wijzer te maken dan ze al zijn, zwijgt de oefenmeester over wie het zieke duo zal gaan vervangen.

"Hoe we het dan gaan invullen, zien jullie morgen", vertelt Jansen op de officiële website van de Friezen. De 44-jarige Noordwoldiger sluit niet uit dat beiden nog in actie komen als het moet. "Dat moeten we nog bekijken. Rodney zal waarschijnlijk wel bij de wedstrijdselectie zitten. Of Chiddi erbij is, is echt nog afwachten, maar die kans acht ik klein."

De verwachting is dat Alen Halilovic en Jordy Bruijn in de basis gaan starten, maar dat wil Jansen niet bevestigen. "Zelf ben ik er wel over uit, maar de basiself houd ik nog even geheim. We hebben meerdere opties. Meerdere jongens kloppen op de deur", aldus Jansen, die alles inzet op winst in het eigen Abe Lenstra Stadion. "Het is een duel met een concurrent wat we heel graag willen winnen. Simpel."

Bovendien met mooi voetbal, als het even kan. Jansen: "We kunnen heel mooie dingen laten zien, zoals in de tweede helft bij PSV. Dan heb ik het bijvoorbeeld over vooruit verdedigen. Maar er valt ook nog genoeg te verbeteren, zoals gevaarlijk opduiken in de zestien. We moeten geil zijn om te scoren. Tegen Vitesse weer een kans om dat te laten zien."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 29 Nov 2019 om 01:07
  Stuur dan ook een aanvallend team het veld op Johnny! En niet weer zo lafjes zoals de laatste paar thuiswedstrijden het steeds is! Heb eerder het idee dat Johnny de 0 wil houden dan dat hij veel goals ziet.Vind het ook maar een rare uitspraak van hem. Beetje in de categorie ik lul maar wat het is 11 tegen 11 bal is rond moeten gretig en scherp zijn en geil voor de goal.. Ja ja..
  Zorg nou maar dat de jongens Scherp aan de wedstrijd beginnen want tegen Psv was het vooral de eerste helft niet best en daar is Jansen toch deels verantwoordelijk voor!
 • 28 Nov 2019 om 23:01
  • Quote van 28 Nov 2019 om 21:30
   Daar kan Fritz je alles over vertellen... ;)
  Inderdaad dat dacht ik al :-) Ben ook regelmatig in "kringen" waar dit woord gebezigd wordt. Maar de context bij Johnny ontging me even.
 • 28 Nov 2019 om 21:30
  • Quote van 28 Nov 2019 om 21:20
   Geil ??
  Daar kan Fritz je alles over vertellen... ;)
 • 28 Nov 2019 om 21:20
  Geil ??
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›