Jansen: ''Het is goed om even afstand te nemen van het voetbal''

0
Jansen: ''Het is goed om even afstand te nemen van het voetbal''

De (jeugd)internationals daargelaten kreeg de selectie van SC Heerenveen de afgelopen vier dagen vrij. Vandaag melden de spelers zich weer op het Abe Lenstra Stadion om voor te bereiden op het duel met PSV, aankomende zondag in Eindhoven. 

Afgelopen week was de selectie al flink uitgedund, zag hoofdtrainer Johnny Jansen. "Dinsdag hebben natuurlijk de beloften gespeeld met de wissels van het eerste elftal. De anderen hebben gewoon getraind met veel ruimte voor 'klein' werk, er is veel individueel getraind. De beloftes hebben daarnaast hun herstelwerk gedaan, dus dat is prima", aldus Jansen bij SC Heerenveen TV.

Jansen vind dat zijn ploeg in balbezit gevaarlijker moet gaan worden en sprak dat de afgelopen weken meermaals uit. "Ik vond ons in het eerste kwartier tegen Sparta gewoon écht goed voetballen. Er zat heel veel beweging en dynamiek in. Dat wil je eigenlijk doorzetten. Tegen Sparta lukte dat helaas niet maar in de toekomst willen we dat zeker gaan doen."

Terwijl de internationals nog op pad zijn tot en met woensdag, kreeg de rest van de selectie vrij om wat rust te pakken. "We krijgen nog een paar pittige wedstrijden, dus het is goed om even afstand te nemen van het voetbal", aldus Jansen, die met SC Heerenveen voor de winterstop inclusief het bekertoernooi nog zes wedstrijden speelt in vijf weken.

Achtereenvolgens staan PSV (uit), Vitesse (thuis), RKC Waalwijk (uit), Willem II (thuis), Roda JC (beker, thuis) en Heracles Almelo (thuis) op het programma.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›