Talan: ''De beste ontwikkeling is dat we als team goed verdedigen''

0
Talan: ''De beste ontwikkeling is dat we als team goed verdedigen''

Vandaag begint een uitgedunde selectie van SC Heerenveen aan de voorbereiding op het uitduel met PSV. Vanwege interlands is de selectie pas op donderdag weer helemaal compleet en dus kan er nu nog worden gefocust op de individuele ontwikkeling van spelers.

"Het is voornamelijk trainen met een klein groepje. We hebben wat spelers binnen vanwege fysieke klachten die in de basis stonden. En er zijn een aantal die hier op het veld trainen en vanuit de jeugd sluiten wat jonge jongens aan", legt assistent-trainer Jeffrey Talan uit tegenover SC Heerenveen TV. De sfeer in de groep is dankzij acht duels zonder nederlaag prima te noemen.

"Waar je dat aan merkt? Dat de sfeer positief en goed is, de jongens gaan goed met elkaar om. Het is altijd wel lekker als je niet verliest en wint, dan doet dat altijd wel wat met de stemming in de groep", aldus Jansen, die trots is dat de ploeg dit jaar een stuk stabieler speelt. "De beste ontwikkeling is wel duidelijk te zien: dat we als team goed verdedigen."

"Daar heb je een heel team voor nodig, dus dat je compact staat en wat voor elkaar over hebt. Dat je het weer goed maakt voor een ander. Dat doen we heel goed. Daarnaast kunnen we als team nog wel een ontwikkeling maken in het hebben van de bal en het creëren van kansen en het afmaken daarvan", vervolgt Talan, die uitlegt waarom de selectie een aantal dagen vrijaf kreeg.

"Als team zijnde kunnen we wel een paar dagen rust gebruiken. We hebben een jong team dat doordeweeks zwaar belast wordt, we ontzien ze daarin ook niet. Ook deze dagen (voor het weekend, red.) zijn ze weer fysiek geprikkeld, alleen is het wel fijn dat we een aantal jongens daarna vrij kunnen geven", aldus Talan, die tussen 1995 en 2002 zelf zeven jaar in het eerste elftal van de Friezen speelde.

Maandag hervat de selectie - zonder de internationals - het trainingsprogramma. Talan: "Dan gaan we ons richting donderdag voorbereiden met de hele groep. De rest (zonder de internationals, red.) gaat gewoon door richting PSV."

Foto: Omrop Fryslân

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›