''Sparta zit voor altijd in mijn hart, maar vanavond wil ik winnen''

0
''Sparta zit voor altijd in mijn hart, maar vanavond wil ik winnen''

Sherel Floranus treft zaterdag met SC Heerenveen zijn oude club, tevens de club waar hij prof werd. 

"We hadden het thuis niet breed. Veel jongens die ik kende, gingen de verkeerde kant op. Ik kreeg de mogelijkheid om via het voetbal de goede kant op te gaan", vertelt Floranus in de Leeuwarder Courant. "Ik ben er elke dag trots op dat dat is gelukt.”

Na een moeilijke jeugd, waar hij bijna weggestuurd werd bij Sparta Rotterdam, maakte hij in 2015 zijn debuut als prof. Drie jaar later vertrok hij naar Heerenveen, maar ook daar ging het niet altijd even soepel. "Ik heb dik een jaar nodig gehad om te wennen aan het dorp Heerenveen en aan het op mezelf wonen", blikt de verdediger terug. "Ik had gehoopt dat het sneller zou gaan. Inmiddels voelt het goed, ik ben veranderd.”

Daardoor presteert hij nu wel, vindt hij zelf. "In de voorbereiding was ik nog wisselvallig. Slecht zelfs. Toen haalde de club Ricardo van Rhijn, een concurrent. Dat was voor mij het teken dat het écht beter moest. Toen de competitie begon, kreeg ik de kans van de trainer. Ik was zijn nummer één als rechtsback. Dat gaf me een enorme boost."

Sinds een aantal weken speelt Floranus aan de linkerkant. "Op links gaat het minder. Het voelt onwennig en ik wil vooral geen fouten maken", geeft hij aan. "Ik speel ook liever op rechts, maar dit is de keus van de trainer."

Zaterdagavond treft hij zijn oude club. "Het is een wedstrijd die natuurlijk veel voor me betekent. Bij Sparta ben ik prof geworden, ik heb er mooie en moeilijke periodes gehad en ken er nog veel jongens", vertelt Floranus. "Als ik in Rotterdam ben, breng ik nog weleens een bezoekje. Sparta zit voor altijd in mijn hart. Maar uiteraard wil ik vanavond winnen. We willen de reeks van zeven ongeslagen wedstrijden (inclusief beker, red.) graag doorzetten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›