Van Bergen hoopt op 'Messi-rol': ''Dat zou wel eens lekker zijn'' Van Bergen slaat Oranje onder 20 af: ''Nu wil ik dat even niet'' SC Heerenveen heeft vertrouwen in Van Hau: ''Heeft tijd nodig'' ''Dat komt Odgaard soms in aanvallend opzicht wel eens te kort'' Hamstra: ''De bond gaat hier volgens ons te veel uit van regels''

Kongolo: ''Ik denk dat dat heel belangrijk is''

( 0 reacties)
Kongolo: ''Ik denk dat dat heel belangrijk is''

Vorig jaar kwam Rodney Kongolo niet voor in de plannen van de trainer, dit jaar heeft hij het vertrouwen van Johnny Jansen gekregen en maakt hij veel minuten.

"Ik denk dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Dan mag ik starten en heb ik laten zien dat ik er kan staan", vertelt Kongolo aan Omrop Fryslan. "Het is geen verrassing, want ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik kan. Het was alleen wachten tot ik mocht spelen."

De middenvelder vindt dan ook niet dat hij vorig jaar echt de kans heeft gekregen. "Ik vind dat ik wel meer kansen had verdiend om te laten zien wat ik kan, want ik vind dat ik wel goed aan het seizoen begonnen was", zegt hij. "Maar daarna kwam ik niet meer voor in de wedstrijden, dat was wel jammer."

Dit seizoen heeft Kongolo alles gespeeld. "Het is altijd mooi als je mag beginnen in de basis. Op dit moment gaat het lekker en daar ben ik blij mee", aldus de geboren Rotterdammer. "Het kan altijd beter. Ik denk dat we op momenten wel punten hebben laten liggen die wie konden en moesten binnen halen, maar op zich gaat het wel prima."

"Ik denk dat het voetballend gezien wel beter kan, verdedigend staat het wel goed", legt hij uit. "We hebben gewoon een goede organisatie en iedereen vecht voor elkaar. Ik denk dat dat heel belangrijk is."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›