Jansen: ''Zo kan je het een beetje met elkaar vergelijken''

0
Jansen: ''Zo kan je het een beetje met elkaar vergelijken''

SC Heerenveen treft vanavond Sparta Rotterdam, de promovendus die het tot dusver verrassend goed doet in de Eredivisie.

"Sparta heeft een goede verdediging en organisatie staan en kunnen zeker vanuit de counter goed zijn. Ze hebben twee snelle spitsen voorin lopen, hebben jongens die goed bij kunnen sluiten en een Smeets die mensen goed kan bieden", aldus Johnny Jansen bij Omrop Fryslan.

"Dat hebben wij ook", vervolgt de trainer. "Wij hebben met onze voorhoede ook snelheid voorin en op de counter en middenvelders die mensen kunnen bedienen. Zo kan je het een beetje met elkaar vergelijken, maar zij hebben een eigen manier van verdedigen en wij ook."

"Ik hoop in ieder geval dat wij morgen (vandaag, red.) dominant kunnen zijn, maar dat is voor ons lastig, want je speelt tegen een goede ploeg die compact speelt. Vanuit het onderscheppen willen ze gelijk hun twee spitsen bedienen. Dus wij zullen heel gefocust moeten zijn in balbezit en wanneer we balverlies lijden, zodat je gelijk druk op de bal kan krijgen en het countermoment eruit kan halen", blikt Jansen vooruit op de wedstrijd.

Daarin kan Jansen vertrouwen op zijn verdediging. "Wat we goed doen is het verdedigen, we krijgen maar weinig goals tegen", zegt hij. "In de countermomenten zijn we gewoon goed. Op het moment dat je een counter niet door kan zetten, dan moeten we leren om de bal in de ploeg te houden en vanuit daar aanvallen creëren. Dat kunnen we nog wel beter doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›