Jansen is 'leeg': ''Het was een beetje slaapvoetbal'' Concrete interesse voor Ejuke: ''Ik blijf sowieso tot de zomer'' AZ in Abe Lenstra Stadion te sterk voor SC Heerenveen MATCHDAY | SC Heerenveen treedt weer met Odgaard aan tegen AZ Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen''

Van Hau: ''Natuurlijk is het mijn wens om hier langer te blijven''

( 2 reacties)
Van Hau: ''Natuurlijk is het mijn wens om hier langer te blijven''

Afgelopen zomer ontstond er een marketinggekte rondom Doan Van Hau. De Vietnamees is inmiddels al een paar maanden in Friesland, maar de linksback heeft tot nu toe alleen nog maar speelminuten gekregen in bij Jong SC Heerenveen. 

Van Hau koos bewust voor Heerenveen. "Ik hoorde half augustus van mijn zaakwaarnemer dat Heerenveen interesse in mij had. Ik heb daarna heel snel de beslissing gemaakt om naar Nederland te gaan. We hebben het stadion bekeken, het was geweldig. Wanneer je het stadion bezoekt, merk je de structuur van de club. Het is echt een familieclub en dat voel je meteen", vertelt Van Hau in FeanFan Magazine.

De verdediger merkt dat heel anders is dan in Vietnam. "Natuurlijk is de taal heel anders hier, maar dat is niet het enige. Het eten, de mentaliteit, het weer en zelfs het voetbal is hier allemaal anders. In Nederland is het tempo veel hoger, tactisch zijn de teams hier sterker. Er wordt hier ook fysieker gespeeld, met meer tackles", vertelt de vleugelverdediger, die nog wacht op zijn officiële debuut.

Van Hau wordt in eerste instantie voor één seizoen gehuurd, maar de club heeft wel een optie tot koop. Daardoor is een langer verblijf in Friesland niet uitgesloten. De Vietnamees wil in ieder geval wel langer blijven in Heerenveen.

"Natuurlijk is het mijn wens om hier langer te blijven, maar je weet nooit hoe het gaat lopen. In de voetballerij kan het snel gaan", reageert Van Hau, die dit seizoen ook graag belangrijk wil zijn voor het eerste. "Ik wil dit seizoen basisspeler worden in het eerste elftal, zodat ik het team kan helpen. Ik wil eerst fysiek sterker worden en daarna moet ik bereid zijn om belangrijk te worden voor het team."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Nov 2019 om 13:51
    Natuurlijk wil die blijven. Sterkere competitie dan in het thuis land en de kans om zichzelf te ontwikkelen binnen een professioneel sterke omgeving. Welke voetbal liefhebber wil dat nou niet?
  • 8 Nov 2019 om 11:27
    Natuurlijk wil die blijven, €436.000 per jaar om de bank warm te houden, wie wil dat niet?