Woudenberg gepasseerd: ''Vond Floranus niet beter op linksback''

1
Woudenberg gepasseerd: ''Vond Floranus niet beter op linksback''

Wekenlang tornde hoofdtrainer Johnny Jansen niet aan zijn basisopstelling, maar tegen FC Groningen gooide hij het achterin op de flanken ineens om. Clubwatcher Sander de Vries verwachtte al dat Woudenberg wel eens de kind van de rekening kon worden.

"Van Rhijn (die als rechtsback startte, red.) deed het behoorlijk maakte ook wel een goede indruk op me. In de tweede helft werd het wat minder en zag je dat hij ook wel wat vermoeider werd", begint De Vries bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Floranus haalde ook nog wel een voldoende, maar was wel beduidend minder op de linkerkant."

De journalist van de Leeuwarder Courant zag dat Floranus toch moeite had met zijn (tijdelijke) nieuwe rol aan de linkerkant. "Dat vond ik wel jammer, want de afgelopen weken zie je dat die jongen wat meer vastigheid heeft en zich zeker voelt. Nu zag je hem aan het begin toch weer een beetje zoeken en zwemmen. Je zag hem balletjes terugspelen en kiezen voor zekerheid."

De grote vraag is waarom Jansen het nodig vond om Lucas Woudenberg op links te passeren. De Vries: "Ik heb Johnny Jansen er naar gevraagd en eigenlijk komt het er op neer dat hij (Woudenberg, red.) het nét niet heeft de laatste tijd. Op het moment dat een vleugelspeler wordt aangespeeld, wil Johnny een keiharde en agressieve linksback zien die de vleugelspeler opvreet."

"Woudenberg doet op zo'n moment vaak juist een stapje terug. Vanuit die redenering begreep ik wel dat Jansen wat anders wilde. Of het goed heeft uitgepakt, is een tweede. Ik vond Floranus niet beter op linksback, in elk geval niet beter of slechter dan Woudenberg", aldus De Vries, die niet durft te zeggen waarom reserve-linksback Doan Van Hau nog niet speelt.

"Ik heb Van Hau natuurlijk gezien op trainingen en het is een hele grote vent. Hij is fysiek best wel sterk en heeft een enorm hard schot. Maar het zegt ergens wel veel dat iemand anders op die plek wordt neergezet, terwijl dat Van Hau's originele positie is. Ik heb geen flauw idee of hij er binnenkort in komt. Maar dan is het wel een dure bankzitter", besluit De Vries.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Oct 2019 om 09:12
    Floranus op links, dat pakte deze keer niet goed uit, iedereen zag dat hij er moeite mee had, maar Jansen liet hem zwemmen, Jansen had in de rust in moeten grijpen, maar deed dat niet... Ik kan me wel voorstellen dat hij Van Hau nog niet durft te brengen, maar ik zou hem vandaag een invalbeurt gunnen.
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›