Update: SC Heerenveen maakt tussenstand kaartverkoop ADO-thuis bekend Halilovic legt uit: ''Ik heb hem gezegd dat ik meer moet spelen'' Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op'' ''Prima als SC Heerenveen ergens in het linkerrijtje eindigt'' ''Heb geïnformeerd naar Botman, maar bleek financieel onhaalbaar''

''Het is lekker dat we een standaard niveau kunnen aantikken''

( 1 reacties)
''Het is lekker dat we een standaard niveau kunnen aantikken''

Vorig seizoen liet Sven Botman bij Jong Ajax al regelmatig zien dat hij goed kan verdedigen maar bij SC Heerenveen kan hij het nu wekelijks op Eredivisie-niveau laten zien. De 20-jarige mandekker is blij met zijn ontwikkeling én dat van het team in de eerste tien duels.

"Ik ben blij met de stap naar Heerenveen. Ik heb tot nu alles gespeeld, heb zelfs nog geen minuut gemist. Ik voel me elke wedstrijd beter worden. Het bevalt me heel goed hier", vertelt Botman in gesprek met De Telegraaf. "Het doel was om mezelf op Eredivisie-niveau te verbeteren en mezelf in de kijker te spelen."

Het helpt daarbij dat hij in een elftal met veel potentie is terechtgekomen. "We worden steeds beter, kunnen onder de druk uit voetballen. En we kunnen knokken, zoals vandaag. Daarbij is het lekker dat we een standaard niveau kunnen aantikken", vervolgt Botman, die ondanks zijn jonge leeftijd al erg stabiel is.

"We hebben een jonge ploeg, ja. Maar we zijn niet onvoorspelbaar en worden steeds constanter", aldus de jeugdinternational, die normaal gesproken na dit seizoen terugkeert naar Ajax. "Het is moeilijk om daar in de basis te komen. Maar ik geef de hoop niet op."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Oct 2019 om 22:12
    Tja, dit wordt een steeds raarder verhaal als je Pierie erbij betrekt. Maar goed, Pierie zal wel weer ergens boven komen drijven. Weet niet of we Botman kunnen houden op deze manier.. pleit toch voor wat selectief shoppen bij jong elftallen van Ajax/PSV. Daar gaan een hoop afvallen id nabije toekomst, kijk maar s naar Jong Oranje elftallen, enorm potentieel
zaterdag 22 februari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›