Tegengoal AZ 'leermoment' voor Botman: ''Dat hoort erbij, hè?''

0
Tegengoal AZ 'leermoment' voor Botman: ''Dat hoort erbij, hè?''

Met zijn fysieke aanwezigheid zorgt Sven Botman al heel wat wedstrijden ervoor dat SC Heerenveen in verdedigend opzicht als een huis staat. Bij sommige wedstrijden ging hij in de slotfase al mee naar voren als stormram, maar scoren deed hij tot zaterdag nog niet.

Tegen AZ Alkmaar kopte Botman vroeg in de eerste helft raak uit een hoekschop. "Of dat geen kunst is voor een speler van 1,93 meter? Nou, tot dusver is dit mijn eerste goal in de Eredivisie. Dus zo makkelijk blijkt het niet te zijn", reageert Botman lachend na afloop bij de NOS.

"Je moet met corners ook een beetje geluk hebben dat die bal lekker op je hoofd valt. Ik kwam goed inlopen en uiteindelijk was het een mooie goal", vervolgt Botman, die ook direct betrokken was bij de gelijkmaker van Ron Vlaar. Even daarvoor raakte hij licht geblesseerd aan zijn knie na een sliding.

Botman wilde graag een blessurebehandeling, maar arbiter Björn Kuipers wilde daar niet op wachten. "Ik zei ook tegen de scheidsrechter: even rustig aan. Maar hij wilde gelijk door, terwijl ik nog even met m'n knie bezig was. Dat is een leermoment voor de volgende keer. Dat hoort erbij, hè?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›