Veerman: ''Ik heb er wel zin in, laat FC Groningen maar komen''

3
Veerman: ''Ik heb er wel zin in, laat FC Groningen maar komen''

Na de klinkende 2-4 overwinning op AZ Alkmaar gaat de focus bij SC Heerenveen snel weer over naar het aankomende duel met FC Groningen. In het Abe Lenstra Stadion gaan de Friezen vol overtuiging voor hun vierde overwinning op rij.

Uitblinker Joey Veerman had een belangrijke rol met twee directe assists en twee zogeheten 'voorassists'. Al na zeven minuten was het raak uit een corner van Veerman; Sven Botman kopte gedecideerd binnen. Veerman: "Het ging niet zo lekker tussen ons tweeën, toen we oefenden op standaardsituaties. Vandaag was het perfect, dus we gaan er maar mee door", lacht Veerman in het Friesch Dagblad.

"Oefening baart kunst", vervolgt Veerman, die voor wie het pas zijn eerste assists waren in Friese dienst. "Ik had tegen Ajax ook al een assist, maar toen werd de treffer afgekeurd. Een goal geeft wat meer ontlading, maar een assist is ook mooi. Ik vond zelf ook dat ik op dit vlak belangrijker moet zijn. Ik denk dat ik aardig bezig ben en dit ontbrak er nog aan."

Nu wacht komende zondag de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. Veerman was er vier jaar geleden bij toen Heerenveen voor het laatst won. "De wedstrijd was niet veel aan, maar het was qua sfeer wel mooi. En Henkie (Veerman, red.) kwam het laatste kwartier erin. Ik heb er wel zin in; laat ze maar komen", besluit Veerman strijdvaardig.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Oct 2019 om 14:29
  • Quote van 22 Oct 2019 om 12:13
   Het moet zondag zijn ipv zaterdag
  Check! We hebben het inmiddels aangepast. :)
 • 22 Oct 2019 om 12:13
  Het moet zondag zijn ipv zaterdag
 • 22 Oct 2019 om 08:38
  Vorig seizoen zou ik zeggen, na zulke uitspraken, krijgen de deksel op onze neus, maar gelukkig voelt het nu een stuk vertrouwder. Wordt ook wel weer tijd dat wij van Groningen winnen.