VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen boekt verrassende zege op AZ

SC Heerenveen wist vandaag op verrassende wijze te winnen van AZ. Waar veel voetbalkenners misschien gerekend hadden op een overwinning voor AZ, wist Heerenveen de wedstrijd met 2-4 te winnen van de Alkmaarders.

De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam al vroeg op voorsprong, nadat Sven Botman in de zesde minuut raak kopte. Even later kreeg ook Mitchell van Bergen een grote kans, maar AZ-doelman Bizot wist een tweede doelpunt te voorkomen. Na een half uur spelen maakte Ron Vlaar aan de andere kant van het veld de gelijkmaker, maar SC Heerenveen zette nog voor rust de 1-2 en zelfs de 1-3 op het scorebord na doelpunten van Rodney Kongolo en Jens Odgaard.

Na rust kwam AZ nog even terug in de wedstrijd door een doelpunt van Calvin Stengs en was er zelfs nog hoop op een gelijkmaker voor de ploeg uit Alkmaar, maar Heerenveen hield knap stand en kreeg zelfs hulp uit onverwachte hoek. Teun Koopmeiners leek een inzet van Kongolo redelijk eenvoudig weg te kunnen werken, maar de bal belandde op klungelige wijze in eigen doel, waardoor de wedstrijd werd beslist in het voordeel van SC Heerenveen: 2-4.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg (Van Rhijn '64); Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen (Halilovic '82), Odgaard (Dreyer '90), Ejuke.