De Wagt langer bij SC Heerenveen: ''Zelfs in deze moeilijke periode'' Van den Berg traint tot de winterstop mee bij SC Heerenveen Kritiek en lof voor Kosovaarse gelegenheids-middenvelder Dresevic Dresevic met Kosovo in eigen huis hard onderuit tegen Engeland Geblesseerde Veerman haakt af bij Jong Oranje om te revalideren

Geblesseerde Ras: ''Daar kan ik nu vol mee aan de slag''

( 0 reacties)
Geblesseerde Ras: ''Daar kan ik nu vol mee aan de slag''

Jan Ras scheurde bij Jong Heerenveen zijn voorste kruisband af, vlak na zijn debuut in het eerste elftal van SC Heerenveen. 

"Iedereen gunde het me”, vertelt Ras over zijn debuut in de Leeuwarder Courant. Een paar weken later raakte hij geblesseerd. "Zoiets komt altijd ongelegen, maar dit was wel een extreem slecht moment."

Een kruisbrandblessure betekend echter niet het einde van een topsportleven. Dat blijkt onder andere uit de terugkeer van teamgenoot Warner Hahn. "Als ik nu zie hoe goed hij is terug gekomen, dan helpt me dat om optimistisch vooruit te kijken”, zegt de middenvelder. "En kijk eens naar Calvin Stengs van AZ. Die overkwam hetzelfde en speelt nu de sterren van de hemel. Afgelopen week deed hij dat nog bij Jong Oranje. Dat biedt hoop."

De blessure biedt de Urker gek genoeg ook kansen. "Ik kan mijn bovenlichaam nu heel goed trainen. Ik weet al langer dat ik fysiek sterker moet worden. Daar kan ik nu vol mee aan de slag", vervolgt hij.

Een goed vooruitzicht heeft Ras in ieder geval. Ook volgend seizoen mag hij uitkomen voor SC Heerenveen. Een dag na die ellendige maandag in Zwolle belde Gerry Hamstra, de technisch manager de middenvelder. "Hij zei dat mijn contract wordt verlengd", vertelt Ras. "Dat was fijn. Het geeft me rust, ik kan me volledig richten op mijn herstel."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›