''Tegen zulke ploegen kunnen wij gewoon resultaat boeken''

0
''Tegen zulke ploegen kunnen wij gewoon resultaat boeken''

SC Heerenveen hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen AZ, de nummer drie uit de competitie.

"AZ is een ploeg die het goed doet de laatste tijd, ook in de Europa League. Ze kunnen goed voetballen, maar ik denk dat wij ook tegen goede ploegen hebben laten zien dat wij mee kunnen doen", aldus Sven Botman tegenover Omrop Fryslan. "Ik denk dat wij tegen zulke teams als iedereen er met zijn koppie bij is, met durf voetbalt en we met strijd voetballen, we gewoon resultaat kunnen boeken."

Bij AZ zal Myron Boadu niet meedoen vanwege een schoring, dat scheelt veel. "Ja. Die scoort erop los daar. Maar ze hebben genoeg spelers die daar in de spits kunnen spelen. Het zal er niet minder om woorden, maar het is lekker dat hij niet meedoet", zegt de verdediger. "Wij zullen hetzelfde moeten doen als normaal."

Bij een overwinning kan SC Heerenveen naar de vijfde plek springen. "De teams staan heel dicht bij elkaar, maar als jij drie punten pakt en de rest laat iets liggen, dan kan je zomaar in de top vijf, zes belanden", reageert Botman. "Het is geen makkie om daar drie punten te pakken, maar we gaan ons best doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!