''Voor ons geldt echt dat we mee willen voetballen''

1
''Voor ons geldt echt dat we mee willen voetballen''

Na twee overwinningen op rij, moest Johnny Jansen het anderhalve week doen met een deel van zijn selectie. Maar liefst negen spelers hadden nationale verplichtingen.

"Het is zeker vervelend", zegt Jansen in gesprek met Omrop Fryslân. "Wij zijn al twee weken bezig met AZ. Dan mis je veel belangrijke spelers en kan je donderdag pas echt de puntjes op de i zetten. Gelukkig is het heel veel herhalen."

Vanavond treft SC Heerenveen de nummer drie van de competitie, AZ. "We hebben een plan met elkaar hoe we willen voetballen en dat gaan we niet veranderen", verzekert de coach. "Dat betekent dat wij in balbezit goed mee willen voetballen, want AZ is een goed voetballend team."

"Als we de bal hebben, willen we hem houden en dan counteren met onze snelle buitenspelers, dat is een geweldig moment om heel snel voor de goal te komen, want die kwaliteit hebben we gewoon", legt hij uit. "Maar op het moment dat het niet lukt, dan willen we de bal in de ploeg houden, hen terugdringen en vanuit daar kansen creëren. Voor ons geldt echt dat we mee willen voetballen en vanuit daar een goed resultaat willen halen."

"Het moet gewoon een battle worden. Je moet strijden met ze, je moet ze op willen vreten in jouw zone en daarin in duels komen, daar in gevecht komen en vanuit daar counteren of voetballen", zegt Jansen stellig. "Dat zal heel lastig worden, want AZ kan hartstikke goed voetballen en dwingt je tot keuzes. Voor ons ligt daar de kans om het heel goed te doen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Oct 2019 om 14:43
    Goed meevoetballen zal lastig worden vermoed ik. Ik gok vooral op de goede organisatie en onze snelheid op de flanken.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›