Update: SC Heerenveen maakt tussenstand kaartverkoop ADO-thuis bekend Halilovic legt uit: ''Ik heb hem gezegd dat ik meer moet spelen'' Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op'' ''Prima als SC Heerenveen ergens in het linkerrijtje eindigt'' ''Heb geïnformeerd naar Botman, maar bleek financieel onhaalbaar''

Jansen ziet kracht AZ: ''Dan tikken ze je helemaal weg''

( 2 reacties)
Jansen ziet kracht AZ: ''Dan tikken ze je helemaal weg''

Johnny Jansen weet maar al te goed hoe SC Heerenveen zaterdag AZ moet bespelen. De trainer van de Friezen realiseert zich dat de Alkmaarders over veel individuele kwaliteiten beschikken.

"We moeten in gevecht komen met AZ. Als we de ruimtes te groot laten worden en zij aan voetballen toekomen, krijgen we het heel moeilijk", stelt Jansen op de website van SC Heerenveen. "AZ beschikt over veel talent en prima spelers. Ze hebben een goed idee van voetballen en krijgen weinig goals tegen. Voor ons is deze wedstrijd een mooi meetmoment. We willen de strijd aangaan en onze huid zo duur mogelijk verkopen."

Waar de defensie van SC Heerenveen de laatste weken uitstekend staat, is de achterhoede van de Alkmaarders dit seizoen nog maar vier keer gepasseerd. "Dat ze maar vier goals tegen hebben zegt genoeg, hun organisatie staat. En AZ neemt graag het initiatief, wil de bal hebben om de tegenstander tot keuzes te dwingen."
 
"Als de ruimtes groot worden tikken ze je helemaal weg", vervolgt Jansen. "Wij moeten compact spelen, druk geven en in gevecht komen met AZ om zo mogelijkheden af te dwingen. We moeten als collectief opereren om een resultaat te kunnen boeken. Dat is mogelijk, want deze groep is bereid hard voor elkaar te werken.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Oct 2019 om 10:20
  • Quote van 18 Oct 2019 om 21:57
   Hou mijn hart vast. Vind AZ ècht goed.
  Same here, die lui hebben echt een bak kwaliteit voorin rondlopen zeg. Verdediging staat ook als een huis. Aan de andere kant wij hebben als je Ajax niet mee rekent er ook maar 5 tegen in 8 duels.

  Vol er op klappen zoals je steeds doet. Kleine nederlaag hou ik rekening mee zolang je maar het snot voor de ogen hebt gehad dan ben ik tevreden.
 • 18 Oct 2019 om 21:57
  Hou mijn hart vast. Vind AZ ècht goed.
zaterdag 22 februari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›