Kongolo strijdvaardig: ''Winnen is goed voor het vertrouwen''

0
Kongolo strijdvaardig: ''Winnen is goed voor het vertrouwen''

Terwijl de internationals van SC Heerenveen op reis gingen, kregen de overgebleven spelers een paar dagen vrij. Ook Rodney Kongolo, onder trainer Johnny Jansen tot nu toe een vaste waarde, gebruikte de tijd om weer even op adem te komen.

"Het was wel even lekker om een paar dagen vrij te hebben en weer even op te laden", begint Kongolo bij SC Heerenveen TV. De middenvelder is niet bang dat de interlandperiode een hinderend effect zal hebben op de ploeg. "We zaten inderdaad wel in een bepaalde flow, dat moeten we gaan doortrekken. Maar een paar dagen vrij maakt wat dat betreft niet uit."

Ondanks dat het de laatste duels qua spel niet heel goed was, werd er wél gewonnen van VVV-Venlo en PEC Zwolle. Kongolo: "Wat nu beter moet? Ik denk dat we gewoon beter in balbezit moeten zijn en beter die bal moeten laten rondgaan. Maar ik denk dat we heel veel kansen creëren en dat is goed. Kijk, winnen is sowieso goed voor het vertrouwen. Daar moeten we mee doorgaan."

Zaterdag wacht met AZ echter een moeilijke tegenstander. De Alkmaarders staan momenteel op een keurige derde plek op drie punten achterstand van koplopers PSV en Ajax. "Ik denk dat het een heel goed en stabiel team is met goede kwaliteiten voorin. Ze hebben goede individuele spelers die wel het verschil kunnen maken. Het wordt denk ik wel een mooi potje", besluit Kongolo grijnzend.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!