''Daar ligt normaal gesproken mijn kracht, maar nu nog even niet''

0
''Daar ligt normaal gesproken mijn kracht, maar nu nog even niet''

Na een moeilijke periode bij Zulte Waregem heeft Hicham Faik bij SC Heerenveen weer het plezier teruggevonden. De 27-jarige middenvelder zorgt vooral voor de balans op het middenveld, maar zou zich graag in aanvallend opzicht wat meer willen laten gelden.

"Of jullie alles al van mij gezien hebben? Nee, dat vind ik niet. Het uitvoeren van m'n verdedigende taken gaan naar behoren, alleen aan de bal wil ik nog wel belangrijker zijn en ook voor de goal", laat Faik niet voor het eerst weten bij SC Heerenveen TV. "Natuurlijk wil ik ook heel graag m'n goals maken en assists geven."

"Dat (goals en assists, red.) is natuurlijk niet mijn eerste taak maar dat zijn dingen die ik normaal gesproken wel doe tijdens het seizoen", aldus Faik, die in zijn laatste Eredivisieseizoen bij Excelsior vijf keer trefzeker was. "Ik vind het jammer dat dat er nog niet uit is gekomen. Maar ik moet mezelf daar niet te veel druk op leggen want als je dat doet, gaat het juist niet."

In de laatste oefenwedstrijd voor dit seizoen liet Faik tegen Sunderland zien dat hij een goed schot in de benen heeft. "Klopt, daarom hoop ik dat ik tijdens de competitie ook zulke goals kan gaan maken. Daar ligt normaal gesproken wel mijn kracht,", lacht Faik. "Maar nu nog even niet. Of ik kom te weinig in die positie en als ik er kom, ben ik toch nog iets te onrustig."

De kans lijkt vooraf klein dat Faik zaterdag AZ-doelman Marco Bizot gaat verschalken. De Alkmaarders kregen in negen duels slechts vier tegengoals. "AZ is voetballend één van de beste ploegen die we op dit moment in Nederland hebben. Aan ons de taak om die dag beter te zijn", aldus Faik.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›